Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Német Kiállítási Galamb Fajtaleírás

2019.01.10

                 A német kiállítási galamb

 

Minősítés: Összbenyomás,alak és állás,fej és csőr,tollazat,szín

 

Összbenyomás: Vizszintes testtartás,rövid forma,harmónikus összkép.

Középmagas állás,közepes testnagyság,felfelé vékonyodó nyak,mély torok kimetszés. A galamb minősége az alakján áll vagy bukik.

Fej: Szabályszerű ívvonalak,Nem túl gömbölyített,nem túl húzott,előre épített profil,elégséges fejtetőmagasság,az ívvonalnak törés nélkül kell a szem fölötti legmasabb pontra futnia és jó kerekedéssel kell a nyak irányába beesnie,közepes hosszúságu arcra kell törekedni,a csőrhegynek-csőrnek-dudornak-homloknak-fejtetőnek-tarkótájnak töretlen ívvonalat kell képezniük mely sehol sem mutathat kitüremkedést vagy bemélyedést.

Csőr:Az arc és a csőr közötti hosszúságnak azonosnak kell lennie,a szem közepe és a szájzúg közötti távolság ugyan annyi mint a szájzug és a csőrhegy közötti távolság,a csőrnek oldalról nézve az orrdudor irányába nem szabad betörési helyet viselnie,az orrdudor előtti csőrrésznek erősnek és tompának kell lennie.

Orrdudor:Finom,feszesen és simán felfekvő,a dudornak hosszasan kihúzottnak és a hegyéig virágfehéren porozottnak kell lennie,egy enyhén szívalakú kimetszéssel kell egyenletesen megosztottnak lennie

Szem:A szem színének világítóan sötétpirosnak kell lennie(rubin)

Szemgyűrű:Keskeny,finom,világos,szürke szinű,kerek,a körülvevő tollaknak fedniük kell a szemgyűrűt úgy,hogy ne tűnjön el egészen.

Nyak:Felfelé elvékonyodó

Törzs:A testnek minden oldalról szemlélve ékként kell hatnia.

Szárnyak:A vállbúbokban enyhén elálló,jól zártak,széles evezőkkel,jól fedik a hátat.

Farok:Rövidnek és keskenynek kell lennie az evezőkön kissé túlérve.

Lábak:Erősnek közepesen hosszúnak kell lenniük,a lábak hosszúsága hozzávetőlegesen megegyezik a nyak hosszával.

Dúrva hibák:Nagy otromba,súlyos test,túl hosszú test,túl mély-túl magas állás,rossz testtartás,üres arcék,túl kevés fejtetőmagasság,csőrgerinc betörtsége,túl gyenge vagy túl hegyes csőr,túl rövid orrdudor,felfújt dudor,túlságosan sötét-kékes-sárgás szememgyűrű,nyitott szemgyűrű,nem kekerek szemgyűrű,túl vastag nyak,széles farok,keskeny-hegyes mell,kicsi testsúly.

49914771_1614539465316076_3741637304817549312_o.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.